ІЗЮМСЬКИЙ ПРИЛАДОБУДІВНИЙ ЗАВОД РОЗРОБИВ ОПТИКО-ЕЛЕКТРОННИЙ ПРИЦІЛ ДЛЯ БРОНЕТЕХНІКИ

 

Оптико-електронний приціл з потужним теплові зором, який з’єднаний із високоточною цифровою системою ведення вогню, встановили на бронетранспортер БТР-4МВ1, який вперше в Україні продемонстрували на Міжнародній виставці «Зброя і безпека-2017».

Новий приціл створено ДП “Ізюмський приладобудівний завод” (Харківська обл.), повідомляє Національний промисловий портал.

У ДК «Укроборонпром» зазначають: “Головною особливістю прицілу ОЕП-ВН став високочутливий тепловізор, який здатний виявляти цілі на відстані 5 км. Це значно розширює бойові можливості БТР-4МВ1”.

За даними концерну, в ОЕП-ВН встановлений лазерний далекомір українського виробництва. Створення нового прицілу стало можливим завдяки ефективній співпраці підприємства “Укроборонпрому” з рядом компаній з країн НАТО, а також залучення приватних українських компаній.

“Використання сучасної оптики і цифрових технологій стало запорукою створення принципово нового прицілу, який має надвисокі характеристики. Крім того, вагу прицілу зменшено в два рази до 17 кг, зменшені розміри приладу. Він став настільки компактним, що його можна встановлювати на легшу техніку, від БТР-3 і БМП до легкоброньованої техніки типу “Дозор-Б”, – розповів директор “Ізюмського приладобудівного заводу” Сергій Філоненко.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->