ШОЛОМИ UA.RPA ВІДПОВІДАЮТЬ СТАНДАРТУ НАТО (STANAG 2920)

Досі в Україні шоломи перевіряли тільки на балістику – як вони тримають кулю відповідного калібру. Тоді як європейці, американці тестують виріб ще й на осколкостійкість, стійкість до агресивних речовин, жорсткість, а також  комфорт, вентиляцію, захист від звукової хвилі тощо. Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» розповів представника Українського агентства перспективних науково-технічних розробок UA.RPA Тарас РОЗКВАС.

«Саме так ми перевіряємо свої вироби. Розуміємо важливість відповідності нашої продукції військовим стандартам Альянсу – це визначено Стратегічним оборонним бюлетенем України та необхідно для надійного захисту військового на полі бою», — зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, шоломи UA.RPA успішно пройшли визначальні відомчі випробування  в Міноборони України, а також перевірку в лабораторіях Німеччині та Польщі, де отримали висновки щодо відповідності стандарту НАТО (STANAG 2920).

«У наших шоломах бійці стрибали з вертольотів та літаків, долали полосу перешкод, шоломи підпалювали та стискали – робили різні речі, аби перевірити їх на міцність та комфортність. І наші вироби підтвердили заявлені характеристики», — розповів представник Українського агентства перспективних науково-технічних розробок UA.RPA.

Він додав, що станом на сьогодні UA.RPA наладила серійне виробництво кількох моделей шоломів  —“ТОР” (загальновійськовий), “ТОР-Д” (десантний) та “ТОР-БТ” (для екіпажів бронемашин). Та сертифікує ці вироби за національними і європейськими стандартами.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->