ХОЛДИНГ «РАДАРНІ СИСТЕМИ» МАЄ СТАТИ ПОТУЖНИМ ГРАВЦЕМ СВІТОВОГО РИНКУ РАДІОХВИЛЬОВОЇ ДЕТЕКЦІЇ — ДИРЕКТОР НВК «ІСКРА»

«Холдинг «Радарні системи» передусім має стати самодостатньою оборонно-промисловою одиницею та потужним гравцем світового ринку радіохвильової детекції, а також стратегічним партнером провідних зарубіжних компаній, в т.ч., у сфері цивільної продукції. Тобто, опанувати й замкнути увесь цикл життя визначеної номенклатури складної військової техніки – від її розробки до модернізації та утилізації після завершення циклу.

Це, в тому числі передбачає й самостійне визначення напрямків розробок, формування маркетингових стратегій та й самостійну реалізацію на світовому ринку озброєнь. Тільки так можливо максимально, та з урахуванням забезпечення потреб сил оборони України, забезпечити реалізацію наявного наукового, конструкторського та промислового потенціалу. Зрозуміло, що державна корпорація функціонуватиме виключно в інтересах держави, задля забезпечення стабільних надходжень до бюджетів всіх рівнів».

Про це написав директор  КП «НВК «Іскра» Юрій Пащенко у блозі на opk.com.ua — в середині вересня ц.р. він оголосив про створення першого холдингу «Укроборонпрому» «Радарні системи», повідомивши про основні стратегічні продукти холдингу.

 

Нарада з нагоди створення холдингу «Радарні системи»

Директор  КП «НВК «Іскра» також висловив думку щодо функцій холдингу «Радарні системи»:

«Це – контроль повітряного простору завдяки засобам та технологіям радіохвильової детекції. Передбачена реалізація функцій холдингу «Радарні системи» у чотирьох сферах: Повітряні сили ЗСУ, Сухопутні війська ЗСУ, Військово-морські сили ЗСУ та Програми цивільного призначення. Задля виконання функцій підприємства холдингу розроблятимуть нову техніку, готуватимуть нові виробництва та серійно випускатимуть нову техніку, здійснюватимуть поточний і капітальний ремонт техніки, модернізуватимуть вітчизняні зразки та забезпечуватимуть системну інтеграцію військової техніки іноземного походження».

Виробництво на НВК «Іскра»

Ю. Пащенко висловився також щодо системи корпоративного управління, яка, на його переконання, має передбачати рівні права учасників.

«До слова, саме Рада директорів є тим визначальним центром, що приймає усі рішення об’єднання. Навіть, якщо матиметься один голос проти, рішення не може бути прийняте – не можуть дев’ять членів Ради директорів примусити одного робити щось таке, що він не вважає корисним для власного підприємства. Хоча б тому, що власне директор кожного конкретного підприємства несе особисту відповідальність за його функціонування, розвиток або негаразди. Але операційна діяльність усього холдингу визначається й регулюється Радою директорів.  Наприклад, одне з найбільш чутливих на актуальних питань розвитку – інвестування, — може реалізовуватися на підставі Договору про спільне інвестування. І тут як раз можливе досягнення ефекту синергії – коли одне — два підприємств холдингу здійснюватимуть інвестування суміжних розробок або продукції, що б потім брати участь у розподіли прибутків».

Виробництво на НВК «Іскра»

Поделиться публикацией