У 2021 РОЦІ ДОСЛІДНИЙ ЗРАЗОК НОВОЇ РЛС 80К6КС1 ПРОЙДЕ ЕТАП ДЕРЖВИПРОБУВАНЬ — ГОЛОВНИЙ КОНСТРУКТОР КП «НВК «ІСКРА»

У 2020 році ми виготовили дослідний зразок нової радіолокаційної станції 80К6КС1, яка має покращити можливості виявлення цілей зенітно-ракетних комплексів, що експлуатуються Збройними Силами України. Цього року станція пройде етап Державних випробувань, після чого має бути офіційно прийнята на озброєння.

 

Про це в інтерв’ю ІА «ОПК» повідомив головний конструктор оглядових радарів КП «НВК «Іскра» Дмитро Семенов.

 

«Для зовнішніх ринків ми в ініціативному порядку розробили і виготовили зразок  РЛС 90К6Е. Цей виріб розроблявся з урахуванням вимог міжнародних тендерів на постачання такої техніки.  Наразі ми готові до серійного виробництва РЛС і проводимо переговори з іноземними партнерами щодо умов постачання», — додав співбесідник.

 

Також Дмитро Семенов підкреслив, що в межах робочого візиту, КП «НВК «Іскра» відвідали Міністр оборони України Андрій  Таран, Заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк та представники військових відомств. Під час цього візиту було продемонстровано РЛС 90К6Е, а міністр висловив побажання бачити таку техніку на озброєнні ЗС України.

«Ми готові виготовити версію радару, що відповідатиме вимогам ЗС України. Технічне завдання на такий радар затверджене, сподіваємось на відповідну фінансову підтримку з боку держави», — запевнив він.

Поделиться публикацией