КОНТРОЛЬНИЙ ПАКЕТ «МОТОР СІЧІ» ЗАЛИШИТЬСЯ В УКРАЇНІ – ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Володимир Зеленський заявив, що не погоджується з твердженням, ніби Китай є головною геополітичною загрозою, а також запевнив, що за його президентства контрольний пакет «Мотор Січі» залишиться в Україні.

Про це 1 лютого ц.р. повідомив Укріноформ, посилаючись на заяву Президента України Володимира Зеленського, в інтерв’ю Axios, яке вийшло на американському каналі HBO.

Коментуючи зауваження про те, що у США вважають Китай геополітичною загрозою №1, Зеленський сказав: «Я не можу з цим погодитися, оскільки в Україні ми цього не відчуваємо».

«Бізнес Сполучених Штатів представлений в Україні, але водночас китайський бізнес також представлений», — зазначив Президент.

«Я вважаю, що незалежно від нації, національності, якщо люди, якщо бізнес, певна країна ставляться до вас із повагою, поважаючи ваш народ та кордони, вони можуть бути присутніми у вашій країні», — резюмував український лідер.

Водночас, як зазначається, Зеленський категорично заявив, що не дозволить Китаю чи будь-якій іншій країні придбати контрольний пакет акцій компанії «Мотор Січ»: «Ніколи. Не при мені. Я тут не на все життя… але за мого президентства — точно ні».

Як повідомлялося, у січні міністерство торгівлі США запровадило санкції проти китайської компанії Skyrizon Aircraft Holdings Limited, інвестора українського ПАТ«Мотор Січ».

Глава відомства Вілбур Росс заявив, що Сполучені Штати хочуть попередити експортерів, що Skyrizon має тісні зв’язки з китайською армією.

На початку серпня 2020 року в групі DCH заявили про початок партнерства з китайськими інвесторами, які представляють Skyrizon Aircraft Holdings Limited.

Поделиться публикацией