У 2019 РОЦІ УКРАЇНСЬКИЙ ОБОРОНПРОМ ПРЕЗЕНТУВАТИМЕ НОВИЙ ТАНК НА БАЗІ Т-64 — МІНОБОРОНИ

Т-64 створювався із закладеним великим потенціалом на модернізацію, Т-64БВ — не все, що можна виробити з цього танка; так, вже у наступному році українська оборонна промисловість надасть армії абсолютно нову версію танка Т-64 — зараз над нею працюють у Харківському КБ ім. Морозова.
Про це 24 вересня повідомив портал dt.ua, з посиланням на інтерв’ю «Народній Армії» начальника Центрального бронетанкового управління Збройних сил України генерал-майора Юрія Мельника.

«У нас буде машина, яка за своїм бойовим якостям перевищує якості танка «Булат» і за захищеністю, і за рухливістю. Роботи проходять комплексним методом – у відношенні рухливості, удосконалення моторно-трансмісійного відділення, систем зв’язку, навігації, системи управління озброєнням».

Розробка нової машини переслідує два завдання — за невеликі гроші у короткі терміни виготовити танк, який за своїми бойовими якостями буде відповідати виставленим бронетанковими військами вимогам, і знайти заміну «Булатам».

Нагадаємо, раніше на військових полігонах України почалися вогневі випробування танка Т-72АМТ, який може стріляти різними типами боєприпасів, в тому числі і високоточними керованими ракетами «Комбат». Крім того, танк отримав рівень захисту нового покоління з використанням протикумулятивних решіток. Бойова машина є модернізованою версією танка Т-72А.

Поделиться публикацией