У США Є ДАНІ ПРО КОМАНДИРІВ І ЧИСЕЛЬНІСТЬ РОСІЙСЬКИХ ВІЙСЬК В ДОНБАСІ – ВОЛКЕР

У США є дані про чисельність, організацію та командування регулярних російських військ в Донбасі, повідомив 24 вересня в інтерв’ю радіо «Ехо Москви» спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер. І нагадав про те, що крім регулярних військ РФ активно залучає до участі у гібридній війні проти України військових-контрактників.

 

«Ми дуже ретельно вивчили це питання. У нас є дуже хороша інформація про командирів, ланцюжок командування, типи військ, їхнє фінансування, чисельність військовослужбовців регулярної російської армії, чисельність спеціалізованих підрозділів, а левову частку сил забезпечують контрактники», — підкреслив він.

 

Спецпредставник США нагадав про те, що безпосереднє управління «армійськими корпусами» окупаційних військ здійснюють офіцери Збройних сил РФ.

 

«Здійснюється безпосереднє російське командування й управління через ланцюг командування, що включає регулярні війська, регулярних офіцерів, але більшу частину сил складають контрактники, яким платить Росія», — підкреслив дипломат.

Поделиться публикацией