У РАЗІ ЗНИЖЕННЯ ЗАГРОЗ ВТОРГНЕННЯ АГРЕСОРА НА ТЕРИТОРІЮ УКРАЇНИ ВСІ РЕЗЕРВІСТИ ПОЇДУТЬ ДОДОМУ ДО РІЗДВЯНИХ СВЯТ – ГЕНШТАБ ЗСУ

Резервісти першої черги, які зараз знаходяться на військових зборах у навчальних центрах у зв’язку з введенням воєнного стану, після його завершення зможуть відправитися додому в разі зниження загрози російського вторгнення, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

«У разі зниження загроз вторгнення агресора на територію України всі резервісти поїдуть до Різдвяних свят додому і зустрінуть у колі своїх родин і рідних», — заявив начальник управління підготовки персоналу Головного управління підготовки ЗСУ полковник Микола Губінь у середу, 19 грудня.

Він зазначив, що в кожної навчальної частини створені спеціалізовані смуги перешкод, на яких виконуються вправи з підвищеним фізичним і психологічним навантаженням з урахуванням особливостей ведення бойових дій для кожного роду військ.

«Метою підготовки резервістів є відновлення навиків одних категорій військовозобов’язаних і навчання гостродефіцитними спеціальностями… Резервісти згадують набуті під час попереднього навчання знання і навички, свій бойовий досвід, який вони отримали під час участі в бойових діях в районі проведення операції Об’єднаних сил (антитерористичної операції) і здобувають нові знання», — підсумував Губінь.

В Україні з понеділка, 3 грудня, почалися масштабні зборові заходи з резервістами і військовозобов’язаними

Як повідомляла прес-служба Міноборони, будуть проведені збори, як у складі бригад (до 15 діб), так і в складі навчальних центрів (до 20 діб). Передбачається, що заходи встигнуть завершити до новорічних свят.

У Генштабі повідомили, що у зборах задіяні 200 тисяч осіб.

Після атаки Росії в районі Керченської протоки, в результаті якої прикордонна служба ФСБ захопила три українських корабля з 24 моряками на борту, в десяти областях України ввели воєнний стан терміном на 30 днів.

Поделиться публикацией