УКРАЇНСЬКИЙ ІНСТИТУТ БЕЗПЕКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА ЛІГА ОБОРОННИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

Громадська спілка «Український Інститут Безпекових Досліджень» (далі — УІБД) та Громадська спілка «Ліга оборонних підприємств України» уклали Меморандум про співпрацю, позначивши взаємне бажання співпрацювати, координувати та поєднувати свої ресурси і зусилля для забезпечення ефективного впровадження реформ у галузі безпеки і оборони держави з метою якісного переозброєння сил оборони держави.

Сторони, зокрема, домовилися підтримувати одна одну у просуванні ідей реформування оборонно-промислового комплексу України. Серед іншого, головним чинником реформування сторони вважають створення центрального органу виконавчої влади для реалізації оборонно-промислової політики України. Крім того, сторони вважають важливим дотримування принципів формування професійних кадрів у даній галузі і намагаються розв’язати питання реформування складових частин оборонної промисловості, зокрема синхронізувати реформування ДК «Укроборонпром» і приватного сектору оборонної промисловості.

Також повідомляється, що предметом укладеного меморандуму є встановлення партнерських відносин спрямованих на створення сприятливих умов для розвитку структур сектору безпеки України та забезпечення актуальними інструментами та аналітичними розробками, оцінками на формування політики держави на поточні виклики, які стоять перед країною.

Відомо, що сторони будуть співпрацювати в напрямку формування експертної ради з вироблення і впровадження методики та процедур з проведення комплексного огляду сектору безпеки та оборони, подальшої реалізації напрацювань, проведення досліджень, аналізу сучасних викликів у оборонному секторі України, надання аналітичної експертизи в непублічному режимі. Підписуючи меморандум, УІБД та Ліга домовилися, що в ході співпраці будуть організовувати та проводити спільні публічні/непублічні заходи (зустрічі, обговорення, конференції, дискурси тощо), у тому числі, за участі представників різних гілок влади і представників громадянського суспільства.

Поделиться публикацией