ГРОМАДСЬКІСТЬ МАЄ СКАЗАТИ СВОЄ СЛОВО У ГАЛУЗІ РЕФОРМУВАННЯ ОБОРОННОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ — ГОРБУЛІН

Громадські інститути мають сказати своє слово у галузі реформування оборонної промисловості. Таку думку 8 липня ц.р. висловив Глава Наглядової ради Українськго інституту безпекових досліджень (УІБД), перший віце-президент НАН України, академік Володимир Горбулін.

За його словами, сьогодні в Україні немає оборонної та військово- технічної політики, але при цьому, приватні підприємства дуже помітно беруть участь у виконанні державного оборонного замовлення.

 

Однак, зауважив академік Горбулін, проблемою залишається те, що в структурі державного оборонного замовлення є дуже мало наукових розробок та дослідно-конструкторських робіт, що слід обов’язково  виправити при формуванні нової системи переозброєння сил оборони України.

 

На його думку, Україна має виключний технологічний та науковий потенціал, але ризикує стати  суто аграрною державою, якщо влада не приділить значної уваги налагодженню функціонування в сучасних умовах оборонної промисловості.

Серед іншого, академік Горбулін вважає за необхідне надати більшу свободу підприємствам оборонного комплексу, в тому числі, у  сфері зовнішньо-економічної діяльності на світовому ринку озброєнь. “ Нинішня система має бути демонтована”,- переконаний Володимир Горбулін.

Поделиться публикацией