УКРАЇНА НА 34% ЗБІЛЬШИТЬ ВИТРАТИ НА ЗАКУПІВЛЮ ОЗБРОЄННЯ І ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ

Наступного року Міноборони планує направити 18,1 млрд гривень на закупівлю озброєння і військової техніки

Міністерство оборони в 2018 році планує збільшити витрати на закупівлю озброєння і військової техніки на 34% — до 18,1 млрд гривень. Про це 22 грудня заявив начальник управління планування бюджету департаменту фінансів Міноборони Костянтин Кіфаренко, повідомило інформаційне агентство УНІАН. За його словами, це відповідає не менше 20% від загального бюджету

«На 2018 рік загальна сума бюджету міністерства 86 млрд гривень. Планується направити 18,1 млрд гривень на закупівлю озброєння і військової техніки, збільшення в порівнянні з попереднім роком на 34%. Це розподіл відповідає колективним вимогам, які прийняті в країнах-членах НАТО щодо виділення не менше 20% (загального бюджету відомства, — ред.) на закупівлю озброєння і модернізацію», — сказав Кіфаренко.

Він також зазначив, що витрати на персонал у наступному році передбачаються на рівні 50,4 млрд гривень — збільшення на 7,1 млрд гривень, або на 16,5%.

На інфраструктуру буде направлено 5,2 млрд гривень (зростання на 2,3 млрд гривень), що передбачає будівництво житла, капітальний ремонт військових об’єктів, переобладнання казарм.

Експлуатаційні витрати складуть 12,3 млрд гривень (зростання на 2,8 млрд гривень).

Поделиться публикацией