УДАРНІ БЕЗПІЛОТНИКИ США MQ-9 REAPER РОЗМІСТЯТЬ В ЕСТОНІЇ

Днями з’явився новий привід для колективного камлання — командуванням ВПС США було прийнято рішення про те, що відтепер ударні безпілотники MQ-9 Reaper будуть базуватися в Естонії.

Про це 22 червня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

Для цього їх переведуть сюди разом з персоналом та допоміжним обладнанням з Польщі. MQ-9 Reaper — багатоцільовий безпілотний літальний апарат з дистанційним керуванням — використовується для знищення цілей і збору розвідувальних даних. Не встигла з’явитися ця новина, як командувач ВПС Естонії Рауно Сирк заявив: «Ми раді вітати наших союзників в Емарі. Дрони — це гаряча тема в сучасному світі, і впровадження їх в авіаційну культуру закладає новий фундамент ».

Авіабаза в Емарі давно перетворена в постійно діючий тренувальний центр ВПС США. Для її розвитку і обслуговування з американського бюджету щорічно виділяються мільйони доларів. Все це відбувається на підставі так званого «Угоди про інвестиції» між США і Естонською республікою. Згідно з цією домовленістю американські військові можуть будувати і покращувати військові об’єкти для проживання персоналу, навчання, обслуговування техніки, формування і розгортання підрозділів і інших заходів.

Число цих об’єктів дуже велике і не обмежується лише однією авіабазою, сюди включено і центральний полігон, і військове містечко в Тапа. Список об’єктів в подальшому може бути розширено. Все залежить тільки від бажання і потреб американців. Хочеться звернути увагу на останні слова попередньої фрази «від бажання і потреб американців». Про простий народ Естонії тут ніхто не згадує, його бажання і потреби нікому не цікаві.

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией