СЬОГОДНІ ВКРАЙ НЕОБХІДНЕ ВИРІШЕННЯ ПИТАННЯ РОБОТОТЕХНІКИ — ДЖАЛІЛОВ

Сьогодні вкрай необхідне вирішення питання робототехніки, стоврення якої практично опановане  приватними підприємствами.

Про це 11 березня ц.р. заявив керівник Громадської спілки «Асоціація виробників озброєння та військової техніки України» Руслан Джалілов під час під час круглого столу «Як забезпечити розвиток оборонної промисловості: ризики виконання Указу Президента».

Зокрема, він повідомив, що в Україні до 10 компаній займаються розробкою безпілотної техніки, створенням дронів-«камікадзе», а це ударні компекси, а також, створенням наземної роботизованої техніки.

 

Підсумовуючи Р. Джалілов наголосив, що є загроза для реалізації пріоритетних зразків озброєння та військової техніки.

«Це системи радіоелектронної боротьби, безпілотні авіаційні комплекси. Сьогодні приватний оборонний сектор спроможний виконати зазначені завдання, тому що наші компанії сьогодні активно приймають участь в експорті та за рахунок тільки експортних коштів ми вдосконалюємо наші технології.  Якщо сьогодні порівняти зразки 2014 року та 2019, то це зовсім різні зразки за своїми бойовими та технічними характеристиками», — резюмував керівник Громадської спілки «Асоціація виробників озброєння та військової техніки України».

 

Джалілов навів приклад, що на передній межі зіткнення практично не застосовується військова техніка і техніка, що вимушена здійснювати логістичне забезпечення, щоденно знищується супротивником, протитанковими ракетними комплексами. «Ми запропонували окремим частинам застосовувати роботизовані комплекси — від компанії Robotics. У мене є факти, як та наскільки результативно виконуються ці завдання з логістичного, медичного забезпечення, з евакуації поранених. І можемо порівняти закупівлю БТРів, які коштують до 30 млн. гривень та вартість роботів, які можуть виконувати їх завдання, а коштують до 2 млн. гривень. “

 

«На сьогодні ми повинні пам’ятати, що Збройні сили виконують серйозне завдання щодо захисту нашої держави. Ми постійно обмінюємся інформацією з нашими військовими частинами, з командирами, солдатами і бачимо, що наша промисловість працює та не вбачає нагальних проблем, які на сьогодні існує», — підсумував керівник Громадської спілки «Асоціація виробників озброєння та військової техніки України».

Поделиться публикацией