ОПУБЛІКОВАНО ПЛАН РЕФОРМУВАННЯ ПОВІТРЯНИХ СИЛ ЗСУ

Генеральний штаб Збройних сил України опублікував Бачення з розвитку Збройних Сил України на найближчі 10 років. Частина плану присвячена розвитку і перетворенню Повітряних Сил.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Крила.

Зокрема, в документі сказано:

Повітряні Сили України

Повітряні Сили й надалі будуть розвиватися так, щоб забезпечити максимально надійну охорону повітряного простору України, прикриття особливо важливих об’єктів на території України, а головне, прикриття угруповань військ при веденні операцій.

Системи оповіщення військ про напад повітряного противника повинні бути пов’язані з подібними системами країн-партнерів, інтегровані з ними в одну систему, базуватися на ранньому виявленні повітряного противника ще при його діях на аеродромах.

Пріоритет у розвитку озброєння і військової техніки Повітряних Сил буде надано закупівлю нових і модернізації існуючих зразків з метою збільшення дальності виявлення і вогневого ураження повітряного противника, а також підвищення вогневих можливостей засобів ППО.

Основним завданням Командування Повітряних Сил буде генерування сил (військ). Для цього в Командуванні Повітряних Сил буде створений штаб і командування підготовки (TRADOC).

Повноваження Командування підготовки Повітряних Сил будуть визначені по аналогії з командуванням підготовки Сухопутних військ.

У перспективі для планування і управління силами та засобами Повітряних Сил під час ведення операції сил оборони буде сформовано операційне командування.

Чисельність Повітряних Сил складе близько однієї шостої частини від складу ЗС України.

У середньостроковій і довгостроковій перспективі буде проведена оптимізація:

  • структури і складу радіолокаційної розвідки;
  • чисельності навчального закладу і навчальних центрів (центрів підготовки)
  • кількості й чисельності частин забезпечення.

Зони відповідальності повітряних командувань будуть уточнені з урахуванням зон відповідальності оперативних командувань. До складу повітряних командувань увійдуть створені на базі бригад тактичної авіації авіаційні полки та авіаційні бази, які будуть забезпечувати дії цих полків.

Зенітні ракетні бригади та полки будуть змішаного складу будуть включати стаціонарний і мобільний компоненти.

Організаційно-штатна структура радіотехнічних частин буде уточнена з урахуванням певних завдань, характеристики озброєння, їх дислокації та зон відповідальності. Бойове чергування з метою контролю повітряного простору буде здійснюватися підрозділами зі складу радіотехнічних частин на ротаційній основі.

До складу Повітряних Сил увійдуть:

  • повітряні командування, з відповідними авіаційними полками і базами, військовими частинами зенітних ракетних, радіотехнічних військ, частинами всебічного забезпечення, необхідними для виконання певних завдань;
  • операційне командування;
  • вищий військовий навчальний заклад;
  • навчальний центр (школи підготовки) і центр підготовки підрозділів;
  • полігони.
Поделиться публикацией