СУЧАСНІ РОЗРОБКИ ПП «НППП «СПАРИНГ-ВІСТ ЦЕНТР» СЛУГУЮТЬ АРМІЙЦЯМ В ЗОНІ БОЙОВИХ ДІЙ НА СХОДІ УКРАЇНИ – ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР РОСТИСЛАВ СМУК

(Виступ генерального директора ПП «НППП «Спаринг-Віст Центр» Ростислава Смука у ході Першого всеукраїнського форуму приватних підприємств оборонної промисловості, 28-29 вересня 2017 року)  

Практично весь час ми працюємо над розробкою і серійним виготовленням засобів радіаційного контролю та систем радіаційного контролю. Останні три роки з початком війни ми включилися в розробку цілого ряду пристроїв для АТО, для Міністерства оборони, зокрема створення спецблоків для бронетехніки. На сьогоднішній день вже зроблено біля 10 спецблоків.

Наприклад це наш дозиметр, який на сьогоднішній день використовується в усіх бронетранспортерах. Сподіваюся, що в іншій техніці буде так само, оскільки жоден тип бронетехніки не може експлуатуватися без засобу радіаційного контролю.

Також нами розроблено прилад для пожежогасіння – він також використовується в БТР-4. Зроблено паливомір для бронетехніки. Виробляємо ми на сьогоднішній день пристрій «Штора» для того, щоб піймати та відхилити лазер, і відповідно захистити бронетранспортер від ураження вогнем противника.

Крім спецзасобів для бронетехніки ми почали займатися унікальним напрямком – розробкою піротехніки для силових структур. Ми розробили димові гранати білого й чорного кольору. Нині створено малі й великі, і їх поставлено на озброєння в ЗСУ. Також ми зробили сигнальні міни для інженерів, і вони теж поставлені на озброєння. На сьогоднішній день десятки тисяч цих виробів вже успішно захищають наших бійців в зоні АТО. Крім цього, ми серйозно розвиваємо напрямок радіаційного-хімічного-біологічного захисту, тобто засоби захисту РХБ. На цей час поставлено на озброєння в ЗСУ протигази, які виробляються протягом багатьох років чеською фірмою. Вони адаптовані в Україні, і фактично це вже є український продукт. Також ми зробили прилад для радіаційної розвідки, і він нині сертифікований за стандартами НАТО.

Поделиться публикацией
-->