СТАНДАРТИ НАТО — ЦЕ РОБОТА НА БАГАТО РОКІВ

2015-го року Президентом України було оголошено курс на досягнення оперативної та технічної сумісності зі збройними силами держав-членів НАТО до 2020 року, одним із його завдань — перехід на стандарти НАТО (STANAG).

Голова наглядової ради ГО «Ліга оборонних підприємств України», президент Спілки підприємців малих, середніх приватизованих підприємств,  прем’єр-міністр України (2006-2007), міністр оборони України (2007-2009) Юрій Єхануров: 

«Коли якісь представники влади, члени уряду виходять і кажуть що за кілька років ми перейдемо на стандарти НАТО, я хочу заявити відповідально, як людина, яка закінчила Всесоюзний Інститут стандартизації та метрології, та має диплом інженера стандартизації – тема стандартів НАТО – це робота багаторічна, можливо на десятки років. Починати потрібно з утворення сертифікованих лабораторій, і в цьому могла б бути серйозна державна підтримка. Я вивчав досвід Італії, де підтримка малого і середнього бізнесу полягає в тому, що держава вклала в кожну лабораторію близько мільйона євро, і тепер послугами цих лабораторій користуються всі, кому це потрібно, за помірну ціну. Треба не просто давати гроші на щось, а утворювати інфраструктуру, яка буде сприяти розвитку високих технологій, стартапів та бізнесу».

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->