РФ ПОСТУПОВО НАРОЩУЄ БОЙОВІ МОЖЛИВОСТІ БЕЗПІЛОТНОЇ АВІАЦІЇ

Росія поступово нарощує бойові можливості своєї безпілотної авіації.

Про це повідомив портал «ВПК Новости» посилаючись на віце-прем’єра Російської Федерації Юрія Борисова в інтерв’ю «Інтерфаксу.

«Перший прототип БЛА піднявся в повітря в 2016 році. За результатами випробування було прийнято рішення про його доопрацювання до рівня, необхідного Міноборони. Апарат серйозно модернізується. Зміняться габарити дрона, його злітна маса знизиться з одночасним збільшенням ваги корисного навантаження. «Альтіус» отримає можливість виконувати ударні завдання і отримувати інформацію через супутник », — розповів Борисов.

Останній із прототипів безпілотника оснащений двома турбогвинтовими двигунами і може перебувати в повітрі до 48 годин. Дальність польоту досягає 10 000 км. На чотирьох точках підвіски апарат може нести до тонни озброєння. Раніше також повідомлялося про плани оснастити «Альтіус» штучним інтелектом (для автономної роботи) і можливості управління дроном з винищувача Су-57.

На найближчі місяці заплановано випробування безпілотника з усією номенклатурою озброєння: високоточними ракетами і коректованими бомбами. Очікується, що після прийняття на озброєння безпілотник отримають не тільки ВКС, а й ВМФ Росії.

Поделиться публикацией