ГОТУЄТЬСЯ ПЕРЕДАЧА НОВИХ УДАРНИХ БАК BAYRAKTAR TB2

У Туреччині для України готують до передачі нові ударні середньовисотні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2.

Про це 12 травня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на ТСН.

Журналісти побували на підприємстві Baykar у передмісті Стамбула разом з представниками українського оборонно-промислового комплексу на народними депутатами.

Нова партія турецьких дронів надійде на озброєння Військово-Морських Сил ЗС України за угодою підписаною між Україною та Туреччиною.

Вона стосується передачі технологій та виробництво корветів типу «ADA» й ударних безпілотних авіаційних комплексів типу «Bayraktar TB2».

На початку березня народний депутат Ігор Копитін разом із Заступником міністра оборони Олександром Миронюком та Командувачем ВМС України Олексієм Неїжпапою проінспектували хід виробництва БПЛА.

Як розказав Командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа, національний флот отримає не просто безпілотні апарати з озброєнням, а повноцінну систему, яка буде використовуватись для виконання низки надважливих завдань.

Серед завдань ставиться висвітлення надводної обстановки в Азовській і Чорноморській операційних зонах, видачі цілевказівок, здійснення вогневого ураження противника, як на морі, так і на суші.

Також до кінця року ВМС ЗСУ отримають дивізіонний комплект берегового ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун».Обсяг держзамовлення «Нептун» здійснено з урахуванням наявних загроз для забезпечення ураження критичних об’єктів (цілей) противника в Азовському та Чорному морях.

Поделиться публикацией