РФ ВИЗНАЮТЬ КРАЇНОЮ, ЯКА ФІНАНСУВАЛА ТЕРОРИЗМ НА МІЖНАРОДНОМУ РІВНІ — ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ЗАКОРДОННИХ СПРАВ

Якщо Росія програє в суді ООН, то її на міжнародному рівні визнають країною, яка фінансувала тероризм. Це не тільки погіршить бізнес-відносини з США, але і надасть Україні можливість ставити питання про компенсацію їй шкоди.

Про це 20 листопада ц.р. повідомив Цензор.Нет, посилаючись на заяву заступника міністра закордонних справ Олени Зеркаль в ефірі 24 каналу .

За словами Зеркаль, якщо Росія програє суд, то перш за все, понесе міжнародну правову відповідальність. І це може відбитися на її відносинах з США.

«Росію визнають винною у фінансуванні тероризму. Росія себе позиціонує як головний борець з тероризмом. І США повинні з нею співпрацювати чому? Тому що вони — основний гравець на полі боротьби з тероризмом. А як можна співпрацювати з країною, яка фінансує тероризм? І в конгресі є кілька проектів, наприклад, про визнання Росії країною, яка фінансує тероризм, і про заборону ведення з нею взагалі будь-яких бізнес-відносин «, — пояснила Зеркаль.

Вона додала, що якщо говорити примітивно, то це може привести до припинення торгівлі між США і Росією.

Також дипломат зазначила, що після рішення суду Україна зможе говорити і про стягнення компенсацій.

«Звичайно, ми не знаємо, де буде Росія в 2022 році, а де будемо ми, і що буде в світі. Але після рішення суду ми ще можемо (я думаю, що і повинні) поставити питання про компенсацію збитку в зв’язку з фінансуванням Росією тероризму на території України. Це питання ставиться після того, як встановлюються факти і визнаються дії порушення «, — зазначила Зеркаль.

Заступник міністра додала, що компенсації будуть стосуватися не тільки фінансування тероризму, а й расової дискримінації в Криму.

«Я більш ніж впевнена, що всі факти, які ми вкладали в меморандум про расову дискримінацію в Криму, також знайдуть своє підтвердження і будуть прийняті судом як порушення», — підтвердила Зеркаль.

 

Поделиться публикацией