РОСІЯ ПЕРЕДАСТЬ СИРІЇ СИСТЕМУ С-300 ЧЕРЕЗ ЗБИТИЙ ІЛ-20

Сирійська урядова армія протягом двох тижнів отримає від Росії зенітний ракетний комплекс С-300 після того, як ППО країни збили літак радіоелектронної розвідки Іл-20. Таку інформацію повідомив ZN,UA 24 вересня ц.р., посилаючись на міністра оборони РФ Сергія Шойгу.
Такий комплекс здатний перехопити атаки з повітря на дальності в 250 кілометрів, заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу.
«Сирійським збройним силам протягом двох тижнів буде переданий сучасний зенітний ракетний комплекс С-300. Він здатний перехоплювати засоби повітряного нападу на дальності понад 250 км і вражати одночасно кілька повітряних цілей», — сказав Шойгу.
Він додав, що в 2013 року Росія на прохання Ізраїлю припинила постачання С-300 в Сирію, але тепер ситуація змінилася через «дружній вогонь» сирійськими системами ППО по російському Іл-20 в небі над Сирією.
«Підкреслю, що в 2013 році на прохання ізраїльської сторони ми призупинили постачання в Сирію комплексу С-300, який був підготовлений до відправки, а сирійські військовослужбовці пройшли відповідну підготовку», — додав він.

 

Поделиться публикацией