РОСІЙСЬКА АРМІЯ ПОЧАЛА ОТРИМУВАТИ НОВИЙ ЗРК

Російська армія почала отримувати новий зенітний ракетний комплекс С-500 «Прометей».

Про це 20 вересня ц.р.повідомив Мілітарний.

Зенітний ракетний комплекс С-500 «Прометей» пройшов державні випробування, і російські війська почали отримувати перші зразки цієї зброї.

Тільки-тільки завершені держвипробування і почалися перші поставки цього комплексу. І то ще не в тій повній номенклатурі, яка на вимогу замовника «Алмаз-Антеєм» повинна бути зроблена. Це такі конфігурації комплексу обумовленого складу, повідомив віце-прем’єра Росії Юрія Борисова.

В даний час поставляються тільки окремі елементи системи, щоправда які саме, не повідомляється. Повноцінні поставки намічені на 2025 рік.

Останні випробувальні пуски проводилися влітку, цього року, на полігоні «Капустин Яр». У військовому відомстві країни-агресора повідомили, що стрільби пройшли успішно і ураження мішені було підтверджено.

міноборони Росії

Тут варто зазначити, що раніше начальник зенітних ракетних військ (ЗРВ) повітряно-космічних сил (ПКС) Росії генерал-майор Сєргєй Бабаков заявив, що зенітний ракетний комплекс (ЗРК) С-500 завершив випробування.

Нова зенітна ракетна система, за твердженнями розробників, створюється для боротьби в тому числі і з гіперзвуковою зброєю.

У квітні 2021 року російський концерн «Алмаз-Антей» повідомив про те що роботи над новою системою протиповітряної оборони завершуються.

Ще у 2011 році з’явилась інформація про відставання від графіку розробки комплексу на 2 роки і серійне виробництво С-500 мали почати в 2014-2015 році, а прийняття на озброєння у 2015 році.

У грудні 2020 року заступник міністра оборони Росії Алєксєй Криворучко анонсував завершення випробувань С-500 у 2021 році, після чого його мають прийняти на озброєння. Тобто на сьогодні відставання від графіку розробки перспективного зенітного ракетного комплексу С-500 складає щонайменше 5 років.

Складність розробки полягає у поставленому технічному завдані, що передбачає можливість знищення наземною системою супутників та гіперзвукової зброї у ближньому космосі.

 

Поделиться публикацией