РОЗПОЧАТО РОБОТИ З МОДЕРНІЗАЦІЇ КАТЕРІВ МОРСЬКОЇ ОХОРОНИ ДПСУ «ГРИФ-МУ»

ДП «Дослідно-Проектний Центр Кораблебудування» уклало договір з Одеським загоном Державної прикордонної служби України на виконання науково-дослідних та проектно-конструкторських робіт по розробці техно-робочого проекту 1-го етапу модернізації катера Морської охорони проекту 1400М, шифр «Гриф-МУ».

Таку  інформацію 6 листопада ц.р. повідомляє http://defence-ua.com/.

Згідно з озвученими планами, у ході модернізації катера проведуть заміну навігаційного обладнання лагу, ехолоту, та гірокомпасу на сучасні сумісний лаг/ехолот Simrad NSS 7 evo 2 Combo та гірокомпас. Передбачається ремонт якірної, стернової та протипожежної систем, доопрацювання системи захисту корпусу від корозії, заміна обладнання вентиляції, кондиціювання та санітарно-побутової систем, у т.р. планується встановлення насосу охолодження кулеметної установки «Утес-М».

Також планується виконати опрацювання можливої заміни дизель-генераторів на сучасні аналоги, модернізацію електроенергетичної системи катера та інше.

 

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що катери проекту 1400/1400М «Гриф-МУ» будувались на суднобудівному заводі «Море» у Феодосії.

Поделиться публикацией