В ОДЕСІ РЕМОНТУЮТЬ ЛІТАКИ L-39 ВПС БОЛГАРІЇ

За інформацією оприлюдненою виданням Думкая, Одеський авіаційний завод здійснює ремонт семи навчально-бойових літаків L-39ZA для Військово-повітряних сил Болгарії.

Про це повідомляє Український мілітарний портал

Ремонт літаків у підприємства замовила приватна компанія Jotov&Son, що виграла тендер Міністерства оборони Болгарії на суму у 8,61 млн євро на ремонт цих літаків. Тендерна пропозиція компанії обійшла пропозицію Aero Vodochody – виробника літаків L-39, що спочатку оцінив свої роботи у 16 млн євро, а згодом знизив пропозицію до 10 млн.

L-39ZA ВПС Болгарії під час ремонту в Одесі Фото: Думская

Одеське підприємство займається повним циклом ремонту та модернізації літаків L-39 з кінця 1990-х років, також на відміну від виробника цих літаків він має можливість проводити ремонт двигуна літака – АІ-25ТЛ виробництва українського заводу «Івченко-Прогрес».

L-39ZA – це ударна модифікація навчально-бойових літаків L-39C. Основна відмінність – наявність двоствольної 23-мм гармати ГШ-2-23, що встановлюється у носовій частині фюзеляжу під кабіною.

L-39ZA ВПС Болгарії під час ремонту в Одесі Фото: Думская

Нагадаємо,що у вересні та жовтні Одеський авіазавод проводив випробування модернізованих L-39M1 для потреб Повітряних сил ЗС України. Загалом же цього року до війська надійде 5 модернізованих літаків цього типу.

Поделиться публикацией