РАДАР AMBER-1800 ОТРИМАВ ВІТЧИЗНЯНЕ ШАСІ «КРАЗ»

Під час випробувань модернізованих зенітно-ракетних комплексів “Тор” та “Куб” на Державному випробувальному полігоні “Ягорлик” у Херсонській області була помічена нова українська радіолокаційна станція УКХ діапазону AMBER-1800.

Про це повідомив Український мілітарний портал 22 лютого ц.р.

Повідомляється, що вона призначена для автоматичного виявлення повітряних об’єктів, виявлення їх поточних координат по азимуту та дальності, а також видачі радіолокаційної інформації користувачу.

На відміну від представленої раніше станції ця була змонтована на вітчизняному шасі КрАЗ-7634.

Самохідне шасі КрАЗ-7634НЕ, вантажопідйомністю 27 т, призначене для монтажу важкого спецобладнання. Від своїх попередників воно відрізняється більш потужним – 460 к.с. – двигуном та автоматичною коробкою передач, максимальний крутний момент якої розрахований на 2500 Н/м. Таке агрегатування спільно з прохідною трансмісією дозволяє реалізувати високі тягово-динамічні характеристики автомобіля.

Автомобіль, із компонувальною схемою «кабіна перед двигуном», має монтажну довжину рами 8080 мм, зовнішній мінімальний габаритний радіус повороту – 14 м. Шасі має першу і другу керовані осі, всі мости – ведучі. Рульовий механізм – інтегрального типу з вбудованим гідравлічним підсилювачем, який дозволяє знизити зусилля на рульовому колесі до 10 кгс, що значно знижує стомлюваність водія. Повний привід усіх коліс забезпечує експлуатацію цього самохідного транспортного засобу в умовах бездоріжжя.

Раніше це шасі було обрано для пускової установки ракетного комплексу “Нептун”, згодом стало відомо про використання в майбутньому саме КрАЗ-7634НЕ як носія для ракетного комплексу “Вільха”.

Станція розроблена українськими спеціалістами фірми “Аеротехніка-МЛТ”.

Радіолокаційна станція AMBER-1800 виконує наступні функції:

  • виявлення, відображення та автоматичне визначення координат азимуту та дальності повітряних об’єктів
  • автоматичний супровід трас повітряних об’єктів та розрахунок параметрів їх руху
  • автоматичне керування радіовисотоміром, оснащеним екстрактором А-1000Н, розрахунок та прив’язка висоти до площини координат
  • автоматична видача радіолокаційної інформації по телефонному каналу користувачу
  • документування радіолокаційної інформації
  • контроль технічного стану та діагностика основних складових РЛС
Поделиться публикацией