У ХАРКОВІ ПОЧАЛАСЬ МОДЕРНІЗАЦІЯ ТАНКІВ Т-80УД ДО РІВНЯ Т-84У

Державне підприємство «Харківський бронетанковий завод» (ХБТЗ), що входить до складу ДК «Укроборонпром», почало модернізацію танків Т-80УД до рівня Т-84У.

Про це розповів комерційний директор ХБТЗ Олександр Столярчук під час недавнього інтерв’ю журналістам.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defense Express.

«Ми починаємо модернізовувати, відновлювати танки Т-80УД до зразка Т-84», – наголосив Олександр Столярчук.

Кількість танків, які підлягають такій модернізації наразі не розкривається (канал ICTV повідомив про «з десяток панцерників»), проте відомо, що це досить великий контракт, над яким підприємство буде працювати кілька років.

«…Трирічний в нас заказ. Він вже в нас відкритий. Ми вже почали роботи. Є вже перші зразки які прийшли до нас на завод. Ми вже починаємо їх дефектувати, й будемо і надалі нарощувати ці зусилля», – відзначив комерційний директор ХБТЗ.

Нагадаємо, у порівнянні з версією Т-80УД, класичний Т-84У зразка 2000 року має — покращену броню, нову башту, новий динамічний захист, більш потужний двигун (потужністю 1200 к.с. замість 1000-сильного), допоміжну силову установку, тепловізійний приціл, супутникову навігацію, лазерний далекомір для командира та іншими поліпшення.

Своєю чергою, танки Т-84, яки були відновлені на початку минулого року, також отримали цифрові радіостанції «Либідь К-2РБ» та значну модернізацію прицільного комплексу.

 

 

 

 

Поделиться публикацией