ПІСЛЯ ПОЧАТКУ ВІЙНИ ПЕРЕТВОРЕННЯ В ГУР ВІДБУВАЛИСЯ ДУЖЕ ШВИДКО — ЕКС-ГОЛОВА ГУР ВАЛЕРІЙ КОНДРАТЮК

Після початку війни перетворення в Головному управлінні розвідки відбувалися дуже швидко, але вони не базувалися на якихось програмах або порадах.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив екс-голова Головного управління розвідки України генерал-лейтенант Валерій Кондратюк.

«Ми просто робили свою справу. Зрозуміло, що наших сил на Донбасі було недостатньо. Тодішня політика призвела до того, що наслідки розвідки не були опрацьовані», — додав він.

Співбесідник повідомив, що воєнна розвідка під час до окупації не велася. До того ж, стало відомо, що не використовувалися ті можливості, наприклад, прикордонні зв’язки для того, щоб вчасно оцінити накопичення резерву або організація протидії і взагалі введення військ на територію України.

«Після окупації ця робота була вже налагоджена, тому що нам потрібно було чітке розуміння сил і засобів, які проти нас знаходяться, їх належність, озброєння, спроможність і т.д. Тут вже був виконаний великий обсяг роботи», — наголосив  Валерій Кондратюк.

 

Поделиться публикацией