КЕРІВНИКИ ВІЙСЬКОВИХ ВІДОМСТВ ДЕРЖАВ-ЧЛЕНІВ НАТО МАЮТЬ НАМІР ДОМОВИТИСЯ ПРО НОВІ ПРОГРАМИ ПІДТРИМКИ УКРАЇНИ

Керівники військових відомств держав-членів НАТО мають намір домовитися про нові програми підтримки України під час зустрічі на рівні міністрів оборони в Брюсселі, що розпочнеться у четвер.

Про це повідомила «Українська правда» 23 жовтня ц.р. посилаючись на заяву генсека Єнса Столтенберга на пресконференції в Брюсселі.

Коментуючи повідомлення медіа про те, що президент США Дональд Трамп намагався перекласти на інших союзників витрати з підтримки України, Столтенберг запевнив, що з боку НАТО жодних скорочень підтримки не передбачається.

«Всі союзники – і у північній Америці, і в Україні надають Україні значну підтримку», — підкреслив генсек.

З боку НАТО, нагадав він, практична підтримка Україні надається через трастові фонди, через допомогу у модернізації збройних сил, безпекових структур, та у вигляді двосторонніх програм допомоги. Також твердою залишається політична підтримка. «Ми знову і знову заявляємо, що не погодимося з незаконною анексією Криму і що ми підтримуємо територіальну цілісність Україну», — наголосив генсек.

Столтенберг повідомив, що на міністерській зустрічі 24-25 жовтня буде розглядатися питання про підвищення рівня практичної підтримки.

«Ми будемо не лише зберігати, але і нарощувати підтримку, і зараз ми перебуваємо у процесі збільшення нашої підтримки для України у різних сферах, включаючи підтримку українського військово-морського флоту, і це буде одним з питань, яке ми будемо вирішувати зараз, на зустрічі у найближчі два дні», — заявив він.

«Я закликаю партнерів досягти цієї домовленості», — додав Єнс Столтенберг.

 

 

 

Поделиться публикацией