ПІД ЧАС ВИПРОБУВАННЯ НОВА УКРАЇНСЬКА РАКЕТА ВЛУЧИЛА У ТОЧКУ ПРИЦІЛЮВАННЯ — РНБО

Випробування нової української ракетної техніки відбулось успішно. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після випробувальних пусків ракет на військовому полігоні в Одеській області, інформує сайт РНБО.

За словами Турчинова, цими випробуваннями завершився цілий етап в роботі українських розробників і виробників ракетної техніки.

«Зараз можна із впевненістю сказати, що Україна має нову потужну ракетну зброю, яка стане вагомим аргументом стримування агресора», — наголосив він.

Турчинов розповів, що під час випробувань уточнювалися балістичні характеристики, перевірялася високоточна система наведення, ефективність нового твердого ракетного палива та надійність враження цілі бойовою частиною ракети.

«Також, що дуже важливо, ми перевірили якість нових ракетних корпусів з надміцних сплавів, виготовлених на унікальному технологічному обладнанні, монтаж якого завершився минулого місяця в Державній акціонерній холдинговій компанії  «Артем»», — сказав Секретар РНБО України.

Він зазначив, що під час випробувань ракети потрапили в точку прицілювання. «Це унікальний результат, який вкотре доводить переваги українських ракет над російськими аналогами», — підсумував Турчинов.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией