ПІД КАЛІНІНГРАДОМ РОЗГОРНУТО ПОТУЖНУ РЛС ДЛЯ МОНІТОРИНГУ ЄВРОПИ

У Калінінградській області розгорнуто нову загоризонтну радіолокаційну станцію (РЛС) «Контейнер». Вона здатна зафіксувати масований зліт авіації, запуск крилатих ракет або гіперзвукових апаратів за три тисячі кілометрів.

Про це 20 березня повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на KGD.RU.

РЛС зможе моніторити повітряну обстановку над усією Європою, включаючи Великобританію. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в оборонно-промисловому комплексі. Перший «Контейнер» заступив на бойове чергування в селищі Ковилкино в Мордовії 1 грудня 2019 року.

«Другу РЛС планується поставити в Калінінградській області, зараз під станцію розглядаються кілька майданчиків», — сказав співрозмовник агентства. Джерело не назвало точні терміни проведення робіт, зазначивши лише, що «радар планується поставити найближчим перспективі».

«Друга РЛС доповнить заступив на чергування в Мордовії і зможе монітороіть всю Європу, включаючи територію Великобританії. Крім того, за рахунок об’єднання даних від обох станцій підвищиться точність відстеження цілей », — додав він.

«Контейнери» працюють за рахунок прийому сигналу, відбитого від іонізованого шару атмосфери, який розташовується на висотах від 60 км і вище. Це дозволяє вести радіолокацію на дальність до трьох тисяч кілометрів і виявляти цілі, які знаходяться по відношенню до РЛС за вигином земної поверхні — тобто закриті від прямої радиовидимости.

Поделиться публикацией