ПРОЙШЛИ ВИПРОБУВАННЯ ЛЕГКОГО ПЕРЕНОСНОГО ПРОТИТАНКОВОГО РАКЕТНОГО КОМПЛЕКСУ «КОРСАР»

В Чернігівській області пройшли випробування легкого переносного протитанкового ракетного комплексу «Корсар» з удосконаленим прицілом виробництва Конструкторського бюро «Луч». Випробування проводив Державний науково-дослідний інститут випробувань та сертифікації озброєння і військової техніки, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

Про це 22 травня ц.р. повідомив портал DT,UA.

У випробуваннях також взяли участь бойові розрахунки Сухопутних військ, Десантно-штурмової військ, Сил спеціальних операцій ЗСУ і Морської піхоти Військово-морських сил.

Бійці вразили ракетами цілі як у світлу, так і в темну пору доби.

Фахівці ДНДІ ОВТ забезпечували вимірювання траєкторних параметрів (дальність, швидкісні характеристики, просторові координати) руху ракети з допомогою радарної системи MFTR210040, яка автоматично супроводжувала її за допомогою радіолокаційного каналу з одночасною ввдеореєстрацією.

ПТРК «Корсар» призначений для ураження танків, бронетранспортерів, швидкісних десантних катерів та інших броньованих цілей з будь-якими видами і типами броні, а також малорозмірних цілей — дотів, вертольотів, безпілотників тощо. Дальність стрільби «Корсара» — до 2,5 км.

Поделиться публикацией