ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ОЗНАЙОМИВСЯ З ВІТЧИЗНЯНИМ БОЙОВИМ РОБОТОМ

З нагоди дня Сухопутних військ України 12 грудня 2020 року у 169 Навчальному центрі «Десна» відбулася демонстрація наземного роботизованого комплексу РСВК-М3 розробки КБ «Роботікс».

Як повідомили ІА «ОПК» в КБ «Роботікс», із наземним роботизованим комплексом РСВК-М3 ознайомилися Президенту України Володимир Зеленський, міністр оборони України Андрій Таран, головнокомандувач ЗСУ  Руслан Хомчак та заступник міністра оборони України Юлій Гере (відповідальний за автоматизацію в Міноборони – ІА «ОПК»).

«Вище військово-політичне керівництво країни на власні очі побачило останню розробку КБ «Роботікс»  — бойовий робот зі складу комплексу РСВК-М3. Були продемонстровані логістичні та евакуаційні можливості роботу, а також ударні дії.

При цьому Президент України Володимир Зеленський власноруч перевірив вогневі можливості бойового Роботу.

 

 

Головнокомандувач ЗСУ  Руслан Хомчак окремо наголосив на важливості виконання логістично-евакуаційних дій на лінії зіткнення, необхідність у яких, на жаль, трапляється навіть під час режиму «тиші», що діє з літа 2020 року на сході України.

 

В.Зеленський висловив думку щодо  важливої необхідності застосування комплексу РСВК-М3 для потреб Збройних Сил України та демонстрації останніх досягнень України в цьому напрямку на відповідних  урочистих заходах.

Міністр оборони України Андрій Таран підтримав думку Президента та головнокомандувача та наголосив що відповідні заступники міністра оборони України вже займаються цим питанням.

Керівник КБ «Роботікс» Іван Кириченко підтвердив, що КБ докладе усіх необхідних зусиль щодо постановки на озброєння перших українських бойових роботів та підкреслив що ця робота вже триває, і КБ «Роботікс» в межах науково-дослідної роботи наближається до державних випробувань з метою поставки цього виробу на озброєння в ЗСУ. Науково-дослідна робота виконується під загальним науковим керівництвом Центрального науково-дослідного інституту озброєнь та військової техніки України.

Конструкторське бюро “Роботікс”, починаючи з 2015 року, веде розробки в області створення, тестування та підготовки до серійного виробництва зразків бойових роботів та їх складових.

Головною метою нашої праці є створення наземних роботизованих й інших комплексів задля збереження життя особового складу Збройних Сил України.

Поделиться публикацией