ПРАЦЮЄМО НАД ПРОЕКТОМ СТВОРЕННЯ ПРОТОТИПУ DARPA В УКРАЇНІ – ДЕНИС ГУРАК

Той механізм за яким працює агентство перспективних розробок DARPA у США є тим способом і методологією, який дозволить поєднати теорію із практикою та реалізовувати все те, що розробляють наші науковці. Таку думку висловив заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» Денис Гурак під час виступу на Міжнародній науково-практичній конференції  “Проблеми координації воєнно-технічної та оборонно-промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки», яка проходила у рамках Міжнародної виставки «Зброя та безпека-2017».

Він повідомив, що Укроборонпром разом із колишнім керівником американського агентства передових оборонних дослідницьких проектів DARPA Ентоні Тетером, який зараз є радником концерну,  працює над проектом створення такої агенції в Україні.

За словами Гурака, проблема у тому, що українські інженери, розробники не знають, куди йти із своїм винаходом чи розробкою, хто може підтримати і хто може оцінити чи потрібен таких зразок ОВТ армії. На його думку, саме український прототип DARPA дозволить вирішити цю проблему на користь розвитку вітчизняного ОПК.

«Ентоні Тетер провів зустрічі з українськими посадовцями з цього приводу. Остаточного рішення поки ще немає», — поінформував представник Укроборонпрому.

Нагадаємо, тиждень тому перспективи появи інноваційного центру для запровадження передових технологій в оборонній промисловості радник Укроборонпрому обговорював із віце-прем`єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе.

Модель нового центру під назвою GARDA, який має стати майданчиком, що об’єднає розробників, стартапи, інвестиційні фонди і військових була презентована ще у грудні 2016 року, однак для впровадження проекту потрібна професійна експертиза, ресурси та серйозна політична підтримка на рівні Уряду. Ентоні Тетер зазначив, що для запуску проекту мають бути визначені його виконавці, а також закладені кошти на реалізацію.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->