ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗСУ СУЧАСНИМИ ЗАСОБАМИ ЗВ’ЯЗКУ, СПОДІВАЄМОСЯ, БУДЕ РОЗБЛОКОВАНО ДО КІНЦЯ РОКУ — СЕКРЕТАР ПАРЛАМЕНТСЬКОГО КОМІТЕТУ ВІННИК

 

«Незважаючи на колосальну протидію з боку невстановлених осіб, держава протягом останніх трьох років не припиняла намагання провести системну реформу щодо забезпечення ЗСУ засобами зв’язку». Про це заявив на засіданні Комітету ВР України з питань нацбезпеки і оборони її секретар, народний депутат Іван Вінник.

Він висказав сподівання, що питання забезпечення нашої армії сучасними засобами зв’язку буде розблоковано до кінця 2017 року. «І таки почнуться постачання засобів зв’язку із закордону», — зазначив Іван Вінник, маючи на увазі закінчення  довгої історії обрання постачальника Міністерством оборони України між турецькою компанією Aseslan та ізраїльською Elbit.

При цьому секретар профільного парламентського Комітету зауважив, що довгоочікувані засоби зв’язку від іноземного постачальника підпадають під оподаткування як ПДВ, так і мита.  «Це ганебна ситуація, коли в умовах війни держава так оподатковує постачання засобів безпеки для армії», — наголосив він.

ІА «ОПК»

 

 

Поделиться публикацией
-->