ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ВЕРТОЛІТ МСБ-2 «НАДІЯ» ПОЧНЕ СЕРІЙНО ВИГОТОВЛЯТИСЯ НАСТУПНОГО РОКУ

Українське підприємство «Мотор Січ» у 2019 році запустить в серію вертоліт МСБ-2 «Надія», який являється глибокою модернізацією радянського вертольота Мі-2 та випускається на вітчизняному підприємстві.

Про це повідомив керівник підприємства В’ячеслав Богуслаєв, передає Defense Express.

«У наступному році будемо випускати, гарний вертоліт вийшов. Ми робимо лопасті, робимо редуктор, новий двигун, все своє. Тільки фюзеляж збирає та виготовляє Харківський авіаційний завод», — розповів він, зазначивши, що в наступному році запорізьке підприємство планує «й важкими вертольотами зайнятися».

Варто відмітити, що за даними підприємства, модернізований фахівцями «Мотор Січ» вертоліт Мі-8МСБ, оснащений двигунами ТВ3-117ВМА-СБМ1В, отримав європейський сертифікат льотної придатності.

«Сьогодні його замовляють вже й російські компанії, які хочуть працювати в Європі. Там можна працювати тільки на вертольотах, сертифікованих в Європі. Тому це наш перший успіх », — розповів Богуслаєв.

Нагадаємо, ПАТ «Мотор Cіч» є одним з найбільших українських машинобудівних підприємств. Воно виробляє авіадвигуни для вертольотів Мі-2, Мі-8, Мі-17, Мі -24 та Ка-32, літаків Ан-2, Ан-24, Ан-26, Ан-124, Ан-140, Ан-148 та Ан-178, а також промислові газотурбінні установки та товари народного споживання. За словами керівника підприємства, в цьому році виторг ПАТ «Мотор Січ» складе близько 600-650 млн доларів.

Поделиться публикацией