НА ДП «ЛУЦЬКИЙ РЕМОНТНИЙ ЗАВОД «МОТОР» УСПІШНО ОСВОЇЛИ ВИРОБНИЦТВО 5,5 ТИСЯЧ ДЕТАЛЕЙ

На ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор», що входить до складу ДК «Укроборонпром», успішно освоїли виробництво 5,5 тисяч деталей до авіаційних двигунів. Таку інформацію повідомили на офіційному сайті держконцерну 12 вересня ц.р.

 

У відповідності до програми імпортозаміщення на підприємстві відбувається поетапне освоєння нового виробництва та збільшення виробничих потужностей. Йдеться, насамперед, про деталі, які найбільш часто замінюються на авіадвигунах і є необхідними при кожному ремонті.

 

Цьогорічним фінансовим планом ДП «Мотор» на закупівлю нового обладнання, спеціального оснащення та технічної документації на нову продукцію передбачено близько 120 мільйонів гривень.

 

Луцький «Мотор» – унікальне підприємство, яке проводить повний комплекс робіт з капітального ремонту авіадвигунів, включно з капітальним ремонтом агрегатів паливної автоматики та електроагрегатів.

На «Моторі» здійснюють капітальний ремонт авіаційних двигунів до більшості літаків тактичної авіації Збройних Сил України: бомбардувальників Су-24, винищувачів Су-27 та МіГ-29, а також капітальний ремонт агрегатів паливної автоматики до двигунів Д-30 КП (КП-2) для літаків Іл-76 військово-транспортної авіації.

 

На сьогодні близько 70% всіх замовлень підприємства – це роботи з відновлення двигунів для української військової авіації. Крім того завод виконує гарантійне обслуговування авіадвигунів, роботи із збільшення ресурсу та строку служби двигунів, надає технічні консультації експлуатантам, а також виконує різноманітні дослідження технічного стану авіадвигунів та їх агрегатів.

 

Крім вітчизняного замовника, є і іноземні партнери, серед яких окремі країни-члени НАТО.

Наразі на заводі працює понад 1200 фахівців. У 2017 році середньомісячна заробітна плата на підприємстві становила 12 710 гривень, у першому півріччі поточного року вона збільшилася до 13 737 гривень. До державного та місцевого бюджетів за минулий рік підприємством сплачено 234 мільйони гривень податків.

 

Нещодавно колектив «Мотора» відзначив 80-й день народження заводу. Зазначимо, що за свою історію підприємство пройшло шлях від ремонту поршневих двигунів до – сучасних турбореактивних двигунів 4-го покоління. За увесь час свого існування заводом відремонтовано понад 18 тисяч турбореактивних двигунів.

 

Поделиться публикацией