ОПЕРАТОРИ БПЛА, СПЕЦІАЛЬНІ АЙТІШНИКИ, ЗВ’ЯЗКІВЦІ, АРТИЛЕРИСТИ – МІНІСТР ОБОРОНИ ПРО ПРІОРИТЕТИ ПІД ЧАС МОБІЛІЗАЦІЇ

Міністр оборони Олексій Резніков розповів, як сьогодні в країні триває мобілізація. За його словами, до лав ЗСУ призивають не всіх поспіль, позаяк немає необхідності нарощувати чисельність нашої армії, а виключно «конкретних спеціалістів», наприклад, операторів БПЛА, спеціальних айтішників, зв’язківців, артилеристів і так далі. Про це міністр розповів під час інтерв’ю «Голосу Америки».

«Тобто не загалом стільки й стільки там потрібно, тому що досить багато вже мобілізували до лав Збройних Сил – і не тільки Збройних Сил. Зараз (потрібні — ред.) конкретні фахівці», — додав він.

За його словами, саме Генштаб окреслює цілі мобілізації. Тамтешні фахівці вивчають наявну кількість сил та засобів, яка потрібна в конкретний момент ведення бойових дій, а також втрати.

«Давайте будемо реалістами – втрати у нас теж є, і поранені, і, на жаль, убиті, — зауважив Резніков, додаючи. — В результаті, Генштаб чітко знає, на якому напрямку якому виду сил чи військ заміщення потрібно зробити, або відвести бригаду на відновлення боєздатності й замість неї ввести резерв».

Він зазначив, що зараз Україна отримує озброєння натівського стандартну. Відповідно, фахівці теж повинні були такими, які мають змогу його швидко освоїти.

Поделиться публикацией