ЗАНЕПОКОЄННЯ ВИКЛИКАЄ РОЗТАШУВАННЯ РАКЕТНИХ СИСТЕМ УЗДОВЖ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ З БОКУ РБ — ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧ ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що окупанти щоденно здійснюють близько 700-800 обстрілів позицій українських захисників.

Про це він 17 серпня ц.р. повідомив у Telegram.

Так, Залужний провів розмову з Начальником штабу оборони Збройних Сил Канади генералом Вейном Дональдом Ейром.

«Ознайомив колегу із ситуацією на фронті. Вона напружена, але повністю контрольована. Занепокоєння викликає розташування ракетних систем уздовж державного кордону з боку Республіки Білорусь, зокрема на аеродромі Зябрівка», — наголосив він.

Залужний зазначив, що по всій лінії фронту війська РФ продовжують наступати.

«При цьому здійснює близько 700-800 обстрілів наших позицій щодня, застосовуючи від 40 до 60 тисяч боєприпасів. Основні зусилля зосереджує на витісненні наших військ із Донецької області. Найбільш напружена ситуація зараз на напрямку Авдіївка-Піски-Марʼїнка. Підкреслив, що росіяни продовжують обстрілювати мирні міста і села України. Найбільше страждають від ворожих обстрілів Миколаїв, Харків, Марганець, Нікополь, Березнегувате», — продовжив головнокомандувач ЗСУ.

Водночас Залужний подякував генералу Ейру за допомогу, особливо в підготовці ЗСУ.

«В умовах важких бойових дій ми відчуваємо брак викладацького складу, адже всі, хто можуть тримати зброю і вміють воювати, знаходяться у бойових порядках. Усвідомлення того, що є такі друзі, які підставляють плече, допомагає наближати Перемогу», — підсумував він.

Поделиться публикацией