ОБОРОННО-ПРОМИСЛОВА ПОЛІТИКА НЕ ВИЗНАЧЕНА НА ЗАКОНОДАВЧОМУ РІВНІ – ІГОР ЧЕПКОВ

 

Досі існує чимало протиріч у царині воєнної державної політики. Так, на законодавчому рівні не визначено такі поняття, як «воєнна політика», «військово-технічна політика», «оборонно-промислова політика». Не розкриті їх зміст, основні принципи, завдання тощо. Про це заявив начальник Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗСУ полковник Ігор Чепков під час V Міжнародної науково-практичної конференції “Проблеми координації воєнно-технічної та оборонно-промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки», яка проходила у рамках Міжнародної виставки «Зброя та безпека-2017».

За його словами, немає чіткого розуміння, хто за що відповідає у оборонному секторі, тому інколи висуваються не зовсім коректні пропозиції щодо його реформування.

«Цьому питанню приділяється чимало уваги. Але пропозиції, що лунають, наприклад, щодо військово-технічної політики – створити урядовий орган, який на рівні держави відповідав за це питання, певне нерозуміння. Бо військово-технічна політика визначається, перш за все Міністерством оборони України. Воно формує політику технічного оснащення  ЗСУ і визначається з ОВТ, які хоче бачити на озброєнні армії», — зазначив Ігор Чепков.

ІА «ОПК»

 

Поделиться публикацией
-->