НЕЗВАЖАЮЧИ НА КРИЗУ ПОЛЬЩА ПРОДОВЖИТЬ МОДЕРНІЗАЦІЮ АРМІЇ – ПРЕЗИДЕНТ ДУДА

Президент Польщі Анджей Дуда запевнив, що, незважаючи на кризу, викликану епідемією коронавируса, модернізація польської армії буде продовжена. Анджей Дуда знову прийняв повноваження Верховного Головнокомандуючого Збройних сил Польщі.

Про це повідомило Польське радіо (polskieradio.pl)

Президент пообіцяв солдатам, що під час другого терміну він зробить все можливе, щоб вони відчували себе спокійно і безпечно, маючи в наявності найкраща зброя.

«Ми продовжимо все програми з модернізації польської армії. Ми зробимо все, щоб, незважаючи на нинішню кризову ситуацію, пов’язану з коронавірусів, модернізувати польську армію і підвищити військові витрати до 2,5% ВВП в обіцяний термін. Я сподіваюся, що ми зробимо це ще раніше. Я щиро вірю, що Військово-морські сили Польщі також будуть модернізовані», — заявив глава держави.

Раніше Анджей Дуда був приведений до присяги перед Національними зборами, виступив з інавгураційної промовою, а також взяв участь в месі про Батьківщину і президентові Республіки Польща. У Королівському замку у Варшаві відбулася церемонія інвеститури президента в Великого магістра ордену Білого орла і ордена Відродження Польщі.

Ухвалення повноважень Верховного головнокомандувача Збройних сил Польщі було останнім елементом інавгурації Анджея Дуди.

Поделиться публикацией