В США ВЗЯЛИ КУРС НА СТРИМУВАННЯ РФ І ЗМІЦНЕННЯ НАТО

Виведення частини американських військ з Німеччини і їх передислокація спрямовані на зміцнення НАТО і посилення стримування Росії, пояснив у коментарі 9 серпня Fox News міністр оборони США Марк Еспер.

«Ми передислоковуємо більше військ на схід, ближче до кордонів з Росією. Передислокація спрямована на посилення стримування РФ і зміцнення альянсу», — пояснив він.

За словами міністра, США виведуть з Німеччини 12 тисяч військових, більшість повернеться на батьківщину, частина вирушить до Італії і Бельгії. За рахунок перекидання військ можуть посилити Румунію та країни Балтії.

Союзники по НАТО переважною більшістю підтримали рішення, ухвалене президентом Дональдом Трампом, уточнив він, пише «Інтерфакс-Україна».

«Ми вводимо більше ротаційних сил у Чорноморський регіон, зокрема, в Румунію», — сказав Еспер, виступаючи на онлайн-форумі з безпеки в аналітичному центрі Інституту Аспена.

Пентагон також має намір скерувати більше сил у країни Балтії та Польщу, сказав міністр.

Нагадаємо, інформація про можливе скорочення американського військового контингенту поширювалася вже давно. Але рішення президента США Дональда Трампа  скоротити чисельність американських військ у Німеччині викликало здивування у високопосадовців Міністерства оборони, Державного департаменту і Білого дому – вони дізналися про нього з газети.

Своєю чергою Литва Латвія і Естонія підтримують присутність американських військ у Європі і готові приймати у себе союзників на постійній основі.

В країнах Балтії побоюються, що рішення США скоротити військовий контингент в Німеччині послабить протидію російській загрозі.

Поделиться публикацией