НАДАННЯ 1,4 МЛРД. ГРН ВІЙСЬКОВОМУ ВІДОМСТВУ НА БОЄПРИПАСНЕ ВИРОБНИЦТВО Є ПОЛІТИЧНИМ ТА НЕОБҐРУНТОВАНИМ РІШЕННЯМ — ДЖЕРЕЛА В МІНОБОРОНИ

В Міноборони визнають, що надання 1,4 млрд. грн військовому відомству з метою створення боєприпасного виробництва є політичним рішенням. Так вважають джерела інформагентства «Оборонно-промисловий кур’єр» в Міноборони, які до того ж переконані, що це рішення не є обґрунтованим.

Міноборони здатне налагодити виробництво боєприпасів на власних підприємствам та вже здійснено низку кроків щодо реалізації проекту, в тоу числі й щодо закупівлі обладнання, — кажуть співбесідники «ОКП». Однак вони визнають разом з тим, що створення нових виробничих потужностей за умов наявності існуючих виробничих ліній, та особливо, потенціалу приватних підприємств є не зовсім логічним рішенням.

Як відомо, на початку листопада ц.р. чиновники Мінекономрозвитку інформували, що набої до стрілецької та автоматичної зброї калібрами від 5,45 мм до 14,5 мм планується виробляти на фондах Міноборони. Зокрема, повідомлялося, що найближчим часом на потужностях одного з приватних підприємств закладатиметься патронний завод, на якому будуть виробляти патрони калібру від 5,45 до 14,5 мм.

Щодо калібрів від 100 до 155 мм, то розглядалося їх виробництво на ДАХК “Артем”, що нині спеціалізується на виготовлені авіаційних ракет класу “повітря-повітря”, комплектуючих до них та інших керованих боєприпасів, а також обладнання для авіаційної техніки.

В МЕРТ інформували, що кошти на закупівлю та створення виробництва на фондах Міністерства оборони вже виділено у сумі 1.4 млрд грн, відбулося підписання контракту та цього року буде сплачено аванс, терміни виготовлення та монтажу складуть приблизно 18-20 місяців. Таким чином, виробництво може бути розпочате у другій половині 2019 року.

Поделиться публикацией
-->