МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ ЗВЕРНУЛОСЯ ДО ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ЗАПАСУ, ВОЛОНТЕРІВ, ІНШИХ ГРОМАДЯН, ЯКІ МАЮТЬ ВІДПОВІДНИЙ ДОСВІД РОБОТИ

Міністерство оборони України звертається до військовослужбовців запасу, волонтерів, інших громадян, які мають відповідний досвід роботи в медичній сфері, а також медиків-інтернів і студентів і закликає до спільної роботи з випадками і підозрами на коронавірусну інфекцію.

Про це 2 квітня ц.р. повідомив Цензор.НЕТ.

Міністерство оборони України закликає небайдужих громадян брати участь спільно зі Збройними силами в боротьбі з коронавірусом.

 

«В умовах необхідності протистояння масштабним викликам, пов’язаним зі світовою пандемією коронавірусу COVID-19, недопущення поширення цієї хвороби в Україні, Міністерство оборони України звертається до військовослужбовців запасу, волонтерів, інших небайдужих громадян, які мають відповідний досвід роботи у медичній сфері, а також студентів-медиків, зокрема інтернів, які перебувають на заочній формі навчання та студентів 5-6 курсів до спільної роботи з випадками і підозрами на коронавірусну інфекцію», — йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що армія найбільший і найефективніший досвід співпраці з військовослужбовцями запасу, волонтерами, простими громадянами в умовах, коли потреба у такій співпраці під час російської агресії на сході нашої держави стояла найбільш гостро.

 

«Для медичної служби Збройних Сил на цей час важлива мобілізація не лише матеріальних, а передусім людських ресурсів — усі небайдужі громадяни, які мають досвід роботи за напрямами епідеміологія, інфекційні хвороби, анестезіологія, фармація, терапія, представники інших дефіцитних та вузькопрофільних медичних спеціальностей можуть зробити свій внесок у загальнодержавну справу. Під час пандемії закладам охорони здоров’я України, у тому числі Міністерства оборони і Збройних Сил, потрібна будь-яка посильна допомога від фахівців молодшого медичного персоналу та лікарів», — зазначають у Міноборони.

 

Поделиться публикацией