ЛЬВІВСЬКИЙ АВІАРЕМОНТНИЙ НЕ ОТРИМАВ ЗАМОВЛЕННЯ НА 2021 РІК

Львівський авіаремонтний завод не отримав державного замовлення від Міноборони України на цей рік.

Про це 18 березня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на сюжет Факти ICTV.

В повідомленні йдеться, що держпідприємство є єдиним в Україні, що здійснює ремонт та модернізації основи авіаційного парку Повітряних Сил ЗСУ – винищувачів МіГ-29.

Нині на заводі дороблюють літаки за державним оборонним замовленням за попередній рік.

Оскільки цього року найновішому українському винищувачу виповниться 30 років, то підтримання їх у справному технічному стані є дуже важливим завданням.

Після ремонту на Львівському державному авіаційному ремонтному заводі термін служби продовжується на 8 років або 700 годин нальоту.

Окрім ремонту та модернізації літаків для військових частин, тут також працюють над новим варіантом модернізації винищувача МіГ-29МУ2. Результатом робіт стане можливість застосування з літака керованого озброєння класу «повітря-земля».

Проте і цей варіант модернізації має обмежену актуальність, адже як вже розповів Командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов – упродовж наступних 10 років ПС ЗСУ спишуть основні бойові зразки авіатехніки.

Причина такого рішення очевидна – ресурс комплектуючих радянських винищувачів не вічний, і підтримка їх у строю через збільшення інтенсивності ремонтів не може тривати довго.

Це розуміють у Повітряних Силах ЗСУ і тому опрацьовують можливі варіанти для заміни на більш сучасні винищувачі західних зразків.

Так само знають і про припинення у найближче десятиліття експлуатації літаків МіГ-29 Повітряними Силами ЗСУ на львівському авіапідприємстві, тому розпочали освоєнні нової продукції як для військових споживачів, так і цивільних.

Середньостроковим стратегічним планом розвитку підприємства на 2014-2015 роки було передбачено розширення номенклатури продукції, що виробляється, а саме освоєння технологічних процесів періодичного обслуговування, переобладнання у вантажний варіант та, в подальшому, ремонту пасажирських літаків сімейства Boeing-737 та Airbus A319; освоєння ремонту гелікоптерів типу Мі-8 МТ, МТВ.

Перший пункт цих двох робіт залишився без реалізації через відсутність значних фінансових ресурсів на будівництво ангара на 2 літаки типу Boeing-737. Загальна сума необхідних коштів становить приблизно 10 млн доларів США.

Планувалось отримати ці кошти через ДК «Укроборонпром» по програмі державної підтримки. Проте, вищевказане не було реалізовано.

Стосовно освоєння ремонту вертольотів типу Мі-8МТ, МТВ варто відмітити, що у зв’язку з обмеженим фінансуванням вдалось розпочати тільки роботи по освоєнню ремонту головних вертолітних редукторів типу ВР-14. На виконані робота Підприємством використано власні фінансові ресурси.

Оскільки новації ДП «ЛДАРЗ» щодо розширення номенклатури продукції ремонту пасажирських літаків Boeing-737, A319 не отримали державної підтримки, це питання вилучено з розгляду щодо перспектив розвитку Підприємства та в новий середньостроковий стратегічний план на 2018-2023 рр. внесені відповідні зміни.

Поделиться публикацией