ЛИШЕ 787 ОДИНИЦЬ СУЧАСНИХ ВІТЧИЗНЯНИХ ОЗБРОЄНЬ БУЛО ПОСТАВЛЕНО В ЗСУ ЗА ОСТАННІ ТРИ РОКИ – ДЕНИС КАЛАЧОВ

«Наша робота з експертами, та наші «інсайди» свідчать про те, що лише 787 одиниць сучасних вітчизняних озброєння було поставлено в ЗСУ за останні три роки. З них – 42 модернізовані літаки, 95 сучасних БТР, 607 новітніх та модернізованих артилерійських систем, повідомив під час доповіді на конференції директор з розвитку Асоціації виробників озброєння та військової техніки України Денис Калачов.

«Нагадаю – лише під час подій в Іловайську ми втратили понад 1000 одиниць основних видів озброєння. Також, станом на кінець 2016 року, було проведено 140 державних та визначальних випробувань новітніх та модернізованих зразків озброєнь та військової техніки. З них за кошти бюджету – 16. З них на озброєння прийнято лише 12 одиниць, з яких тільки 3 – за кошти бюджету. Допущено до експлуатації 28, з яких за бюджетні кошти – 7», – заявив Калачов.

«Також, не опановано відновлення більш ніж півсотні основних зразків ракетно-артилерійських озброєнь, практично повністю відсутні та не поповнюються комплекти ЗІП. Серійне виробництво новітнього озброєння здійснюється вкрай повільно, та в обмеженій кількості», – закінчив доповідач.

ІА «ОПК»

 

Поделиться публикацией
-->