КАНАДЦІ ВИВЧАЮТЬ УКРАЇНСЬКИЙ ДОСВІД

На базі Військового коледжу сержантського складу імені Героїв Крут за участю українських і канадських військових відбувся спільний семінар у межах міжнародної програми UNIFIER.

Про це 15 липня ц.р. повідомив портал Арміяinform.

– Маємо на меті вивчити й узагальнити досвід військовослужбовців ЗС України під час виконання ними службових обов’язків у районі проведення АТО/ООС, – розповів представник тренувальної групи збройних сил Канади UNIFIER капрал Олександр Ясиновський. – Завдяки цьому тренувальна місія отримає змогу оперативно скорегувати систему й методику підготовки українських військових для підсилення їхньої боєздатності й подальшої адаптації до стандартів НАТО.

Як зазначив начальник Військового коледжу полковник Кирило Злобін, процес вишколу курсантів дедалі більше спрямовується на практичну складову. Близько 70 % навчального матеріалу майбутні зв’язківці опановують на практиці. А 40 % від цього часу є польовою компонентою.

– Враховуючи досвід бойових дій на сході України, у коледжі значно посилена загальновійськова складова підготовки зв’язківців, – продовжив офіцер. – Це, зокрема, протимінна, інженерна підготовки, обладнання ВОПів, організація розвідки, протидії диверсійним групам противника. Також до навчального плану включено бойову систему виживання воїна.

Тут відбулась і дискусія та обмін думками щодо доцільності більш динамічного та активного впровадження змін у програми навчальних дисциплін у контексті «вчитись тому, що потрібно на полі бою». Зазначено, що допомога тренувальної місії UNIFIER у цьому напрямку помітно посилить якісну складову навчального процесу.

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией