З ВІЙСЬКОВОЇ ЧАСТИНИ У ВІННИЦІ ЗНИКЛИ СЕКРЕТНІ ДОКУМЕНТИ

Із однієї з військових частин у Вінниці зникли секретні документи. Інформацію підтвердило командування Повітряних сил Збройних сил, яке почало службове розслідування за фактом.

Як зазначається у повідомленні Командування Повітряних сил ЗСУ у Facebook, за фактом відсутності документу з грифом таємності у Командуванні Повітряних Сил проводиться службове розслідування.

У свою чергу як пише «Українська правда«, в ухвалі Вінницького міського суду від 20 лютого зазначається, що Слідчий відділ УСБУ у Вінницькій області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за №22018020000000005 від 12.02.2018, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 422 КК України, щодо факту втрати матеріального носія секретної інформації.

Йдеться про спільний наказ Міноборони та Генерального штабу ЗСУ від 10.03.2017 № 1т/05 «Про затвердження тимчасової інструкції про порядок проведення бойової, мобілізаційної готовності, готовності до виконання функціональних завдань у військових організаційних структурах Міністерства оборони України та Збройних Силах України в особливий період».

Вказується, що 7 лютого, під час проведення загальної перевірки наявності секретних документів, справ та інших матеріальних носіїв секретної інформації за 2017 рік у режимно-секретному відділі управління захисту інформації Командування Повітряних сил ЗСУ виявлено відсутність матеріального носія секретної інформації.

Поделиться публикацией