З’ЯВИЛИСЯ ФОТО ПЕРСПЕКТИВНОГО РОСІЙСЬКОГО ВЕРТОЛЬОТУ

Розробкою проекту ПБВ займається фірма «Камов» — один з найбільш відомих російських розробників і виробників вертольотів.

Засоби масової інформації опублікували фотографії та подробиці щодо нового російського проекту «перспективного бойового вертольоту» (ПБВ), яким займається один з найбільш відомих російських розробників і виробників вертольотів — «Камов», передала 28 жовтня «Російська газета«.

«Повідомлення про це і зображення стали стрімко поширюватися в мережі. Новітня російська розробка викликала великий інтерес не тільки в Росії, але і за кордоном», — передає видання.

Зокрема, видно, що ПБВ виконаний з фірмовою для машин конструкторського бюро «Камов» співвісною схемою розташування несучих гвинтів.

«На ньому з’являться крила. Шасі буде забиратися в польоті. Екіпаж розмістять так само, як на Ка-52. Крім бойової версії був представлений варіант для перевезення пасажирів. Раніше на авіаційних виставках показували іншу перспективну розробку — Ка-90», — йдеться в опублікованому матеріалі.

Крім бойової версії був представлений варіант для перевезення пасажирів

Російські військові розраховують на отримання надшвидкісного бойового вертольоту зі швидкістю понад 700 км/ч. «Камов» у 2018 році обіцяв Міноборони РФ представити дві концепції перспективного швидкісного вертольоту.

«Над цим проектом працює два конструкторських бюро, а потім замовник вибере більш переважний рішення», — йдеться у публікації.

Поделиться публикацией