ЗС УКРАЇНИ ОТРИМАЮТЬ НОВИЙ МІНОМЕТ ЗАМІСТЬ МОЛОТА – «УКРОБОРОНПРОМ»

До кінця 2020 року або в 2021-му держконцерн «Укроборонпром» поставить на озброєння нову модель міномета, розроблену київським заводом «Маяк».

Про це заступник гендиректора «Укроборонпрому» Мустафа Найєм сказав в інтерв’ю Радіо НВ.

«По мінометах, думаю, в нас буде велика новина до кінця цього року чи наступного року. Дуже сподіваюсь, що буде поставлена на озброєння нова модель міномета, який зараз проходить останні стадії випробування. Це новина, ми поки що про це не говорили. Я сподіваюсь, що він врахує всі недоліки, які були раніше», — заявив Мустафа Найєм.

За його словами, нова модель є переробленою версією міномета Молот, від використання якого Міністерство оборони України відмовилось. В результаті вибухів таких мінометів, на жаль, були загиблі  і постраждалі серед українських військових.

«Була така трагічна історія з мінометом Молот. Це нова модель, тобто перероблена, і вона буде називатися інакше», — сказав заступник гендиректора «Укроборонпрому».

Завод «Маяк» спеціалізується на розробці та виготовленні стрілецької та артилерійської зброї, а також їх складових, виробництві апаратури мовного оповіщення при аварійних ситуаціях військових, цивільних літаків та гелікоптерів.

Поделиться публикацией