ЗС РФ У 2021 РОЦІ ОТРИМАЛИ ПОНАД 5 000 ОДИНИЦЬ ОЗБРОЄННЯ ТА ТЕХНІКИ

Збройні сили Російської Федерації отримали 900 бойових броньованих машин, три сучасні підводні човни, включаючи атомний підводний крейсер «Князь Олег», озброєний балістичними ракетами «Булава»

Про це 21 січня ц.р. повідомив портал «Новости ВПК».

«Серед них 900 бойових броньованих машин, три сучасні підводні човни, включаючи атомний підводний крейсер «Князь Олег», озброєний балістичними ракетами «Булава», чотири надводні кораблі, 10 бойових катерів, 17 суден і катерів забезпечення», — сказав міністр оборони РФ С. Шойгу .

За його словами, від промисловості отримано 151 одиницю нової та модернізованої авіаційної техніки, у тому числі 77 літаків, 29 вертольотів, 45 комплексів з безпілотними літальними апаратами.

«Чотири модернізовані ракетоносці Ту-95МС, три берегові ракетні комплекси «Бастіон», зенітні ракетно-гарматні комплекси «Панцир-С», зенітні ракетні системи С-400 «Тріумф» та С-350 «Вітязь», — перерахував міністр, говорячи про підсумки минулого року.

«Основленість армії та флоту сучасним озброєнням підвищилася до 71,2%, а стратегічних ядерних сил – до 89,1%. Справність військової техніки підтримується на рівні 95%», – сказав міністр. Він зазначив, що нова бойова техніка, що надходить із промисловості, «інтенсивно експлуатується і добре зарекомендувала себе в ході різних перевірок боєздатності, навчань, тренувань, військово-ужиткових змагань».

Говорячи про підсумки 2021 року, Шойгу нагадав, зокрема, що завершено переозброєння першого полку на ракетний комплекс «Авангард» з міжконтинентальними балістичними ракетами, оснащеними гіперзвуковими крилатими блоками, що планують. «Сформовано окремий авіаційний полк, озброєний літаками МіГ-31І з гіперзвуковою ракетою «Кінжал», — зазначив міністр оборони.

Поделиться публикацией