КІБЕРАТАКИ ПРОТИ УКРАЇНИ – ГОЛОВНИЙ ІНСТРУМЕНТ РФ – СЕКРЕТАР РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав кібератаки проти України головним інструментом Росії для дестабілізації країни. Протистояти російській агресії в кіберпросторі можна тільки за умови злагодженої роботи всіх держструктур.

Про це 21 січня ц.р. повідомили в  пресслужбі Апарату РНБО.

«Для Росії сьогодні внутрішня дестабілізація нашої країни-питання номер один, і кіберагресія тут є одним з ключових інструментів», – сказав Олексій Данілов, відкриваючи засідання Національного координаційного центру кібербезпеки.

Секретар РНБО підкреслив, що головне завдання – запобігти кібератакам. Для цього, за його словами, важлива злагоджена спільна робота всіх державних структур.

До складу Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України входять, зокрема, Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, заступники очільників Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства закордонних справ України, Служби безпеки України, Національної поліції України, Національного банку України, керівники та заступники керівників розвідувальних органів держави.

У РНБО зробили акцент на важливості посилення координації дії суб’єктів забезпечення кібербезпеки, а також звернули увагу на необхідність вдосконалення кіберзахисту базових державних реєстрів.

Окрім того, на засіданні наголосили на потребі щотижня на базі НКЦК проводити наради постійно діючої робочої групи, створеної з фахівців та експертів, щодо розгляду нагальних питань протидї кіберзагрозам, а орієнтовно через 2-3 місяці – забезпечити проведення спільних практичних  кібернавчань.

Поделиться публикацией